De Betuwe-imkerlogo

Startpagina Het imkeren Honing en
gezondheid
Bedreigingen
voor bijen
Contact

Honing en het menselijk lichaam

Honing is van oudsher een gewild medicijn en dit is uiteraard niet zonder reden. Zo gebruikt men honing onder andere tegen keelpijn en hooikoorts.
Honing is bacteriedodend en een bron van vitamine C, calcium, fosfor, kalium, ijzer, magnesium, koper en zink. Hiernaast kan honing helpen bij sportieve prestaties.

Bij op lichtgele bloem


Een ander product wat van bijen afkomstig is staat bekend onder de naam propolis. Deze balsem, die door de bijen gebruikt wordt hun onderkomen te desinfecteren, wordt door bijen uit verscheidene bomen en planten verzameld.
Propolis is een natuurlijk antibioticum die in de vorm van zalf of tinctuur te koop is.


De medicinale werking van honing ontrafeld

Honing met kaneel

Hoe komt honing aan zijn ontsmettende werking? Onderzoekers van de afdeling Medische Microbiologie van het AMC Amsterdam hebben de antibacteriële werking van honing ontrafeld. De resultaten staan in het juninummer van het AMC Magazine 2010, het maandelijkse tijdschrift van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam.

Een ontwikkeling voor nieuwe antibiotica die op de huid kan worden gesmeerd, is hiermee mogelijk in gang gezet.


Filmpje over kaarsen maken


How it's made over kaarsen maken (Engels)

Websites over honing en het menselijk lichaam

Gezondheid

Recepten met honing

Bijenwas


Disclaimer: Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor het gebruik van producten die u vindt op deze website of via een link die op deze website is geplaatst. De informatie op onze site is enkel ter informatie en niet bedoeld ter advies of als gebruikshandleiding. Verder kan de informatie op deze site niet gezien worden als een vervanging van het advies van een arts of apotheek. Raadpleeg bij ziekte, twijfel of gebruik van geneesmiddelen altijd uw arts.